Gaffla bananen med lite citronsaft, till en slät smet. Ställ kallt.
Vispa upp äggen hårt tills de är ljust fluffiga, tillsätt sockret lite i taget under konstant vispande.
Vispa sedan i grädden och mjölken och blanda väl.
Ta en deciliter av blandningen och vispa ihop med jordnötssmöret. Vänd sedan ner jordnötssmörsblandningen i den stora bunken igen. Blanda väl.
Kör glassmixen i er glassmaskin till den är nästan klar. Vänd då ned banansmeten och de hackade jordnötterna. Kör ytterligare i några minuter.
Låt glassen stå i frysen i minst 2 timmar innan servering.
Butter scotch
Värm sirap, socker, smör och en nypa flingsalt i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills allt smält samman. Låt sjuda i några minuter och låt sedan svalna i 10-15 minuter. Rör om då och då.
Vänd i grädden, blanda och servera med den delikata glassen.