Peanut butter banana ice cream

Peanut butter banana ice cream
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Peanut butter banana ice cream

13 ingredienser

3-4 h

Krämig glass med banan och jordnötter som serveras med butter scotch. Ljuvligt gott!

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg (stora)
  • 1,75 dl strösocker
  • 5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter, finhackade
  • 0,5 banan (mogen)
  • citronsaft

Butter scotch

  • 2 dl muscovadosirap
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl grädde
  • 3 msk smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Gaffla bananen med lite citronsaft, till en slät smet. Ställ kallt.
  2. Vispa upp äggen hårt tills de är ljust fluffiga, tillsätt sockret lite i taget under konstant vispande.
  3. Vispa sedan i grädden och mjölken och blanda väl.
  4. Ta en deciliter av blandningen och vispa ihop med jordnötssmöret. Vänd sedan ner jordnötssmörsblandningen i den stora bunken igen. Blanda väl.
  5. Kör glassmixen i er glassmaskin till den är nästan klar. Vänd då ned banansmeten och de hackade jordnötterna. Kör ytterligare i några minuter.
  6. Låt glassen stå i frysen i minst 2 timmar innan servering.

Butter scotch

  1. Värm sirap, socker, smör och en nypa flingsalt i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills allt smält samman. Låt sjuda i några minuter och låt sedan svalna i 10-15 minuter. Rör om då och då.
  2. Vänd i grädden, blanda och servera med den delikata glassen.