Peanut butter banana ice cream

Peanut butter banana ice cream
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Peanut butter banana ice cream

13 ingredienser

3-4 h

Krämig glass med banan och jordnötter som serveras med butter scotch. Ljuvligt gott!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 ägg (stora)
  • 1,75 dl strösocker
  • 5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter, finhackade
  • 0,5 banan (mogen)
  • citronsaft

Butter scotch

  • 2 dl muscovadosirap
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl grädde
  • 3 msk smör
  • flingsalt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Gaffla bananen med lite citronsaft, till en slät smet. Ställ kallt.
  2. Vispa upp äggen hårt tills de är ljust fluffiga, tillsätt sockret lite i taget under konstant vispande.
  3. Vispa sedan i grädden och mjölken och blanda väl.
  4. Ta en deciliter av blandningen och vispa ihop med jordnötssmöret. Vänd sedan ner jordnötssmörsblandningen i den stora bunken igen. Blanda väl.
  5. Kör glassmixen i er glassmaskin till den är nästan klar. Vänd då ned banansmeten och de hackade jordnötterna. Kör ytterligare i några minuter.
  6. Låt glassen stå i frysen i minst 2 timmar innan servering.

Butter scotch

  1. Värm sirap, socker, smör och en nypa flingsalt i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills allt smält samman. Låt sjuda i några minuter och låt sedan svalna i 10-15 minuter. Rör om då och då.
  2. Vänd i grädden, blanda och servera med den delikata glassen.