Pavlovatårta med färska bär och pistagenötter
Pavlovatårta med färska bär och pistagenötter
11 ingredienser
1 h 45 min
Marängtårtornas marängtårta - här toppas den med lättvispad grädde blandat med sötsyrlig lemon curd, vackert gröna pistagenötter och säsongens bär
Ingredienser
Maräng
- 4 äggvitor
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk majsstärkelse
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk vitvinsvinäger
Topping
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl lemon curd
- 1 dl pistagenötter
- 1 kruka färsk mynta
- färska bär, efter säsong
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp, häll därefter i sockret och fortsätt vispa på hög hastighet tills det blir en tjock och glansig massa. Tillsätt majsstärkelse och vinäger, vispa ytterligare någon minut.
- Bred ut marängen i en rund form på en bakpappersklädd plåt, ca 22 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Kolla därefter om marängen satt sig, om inte låt gå 15-20 minuter till, ta sedan ut och låt svalna.
- Vispa grädden fluffig. Vänd ner lemon curd försiktigt i grädden.
- Hacka pistagenötterna grovt. Strimla myntabladen. Ansa bären
- Bred ut grädden över marängen, låt lite av yttre kanten vara fri från grädde. Lägg på bären och strö över pistagenötter och mynta. Pudra över florsocker.