Pavlovatårta med färska bär och pistagenötter

POPULÄRT
Pavlovatårta med färska bär och pistagenötter
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Pavlovatårta med färska bär och pistagenötter

11 ingredienser

1 h 45 min

Marängtårtornas marängtårta - här toppas den med lättvispad grädde blandat med sötsyrlig lemon curd, vackert gröna pistagenötter och säsongens bär

Ingredienser

portioner

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 kruka färsk mynta
  • färska bär, efter säsong
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp, häll därefter i sockret och fortsätt vispa på hög hastighet tills det blir en tjock och glansig massa. Tillsätt majsstärkelse och vinäger, vispa ytterligare någon minut.
  3. Bred ut marängen i en rund form på en bakpappersklädd plåt, ca 22 cm i diameter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Kolla därefter om marängen satt sig, om inte låt gå 15-20 minuter till, ta sedan ut och låt svalna.
  5. Vispa grädden fluffig. Vänd ner lemon curd försiktigt i grädden.
  6. Hacka pistagenötterna grovt. Strimla myntabladen. Ansa bären
  7. Bred ut grädden över marängen, låt lite av yttre kanten vara fri från grädde. Lägg på bären och strö över pistagenötter och mynta. Pudra över florsocker.