Pavlova - Tareq Taylors recept
Pavlova - Tareq Taylors recept
12 ingredienser
1 h 30 min + tid att svalna
"Australien och Nya Zeeland tvistar om vilket land som uppfann Pavlovan. Jag bryr mig inte om vilket, men min variant kommer från Australien." /Tareq
Ingredienser
- 4 äggvitor
- 0,5 krm salt
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 msk majsstärkelse
- 3 dl vispgrädde
Till garnering (välj de sorter du gillar)
- jordgubbar
- aprikos
- blåbär
- kiwi
- banan
- 2 passionsfrukter
Gör så här
- Marängen blir bäst om äggvitorna är rumstempererade. Vispa dem till ett mjukt skum tillsammans med saltet.
- Tillsätt sedan sockret matskedsvis och vispa tills sockret har löst upp sig helt. Tillsätt vinäger och majsstärkelse och vänd försiktigt ner det i marängen med en slickepott.
- Lägg upp marängen på ett bakplåtspapper och forma till en tårtbotten, ca 25 cm i diameter.
- Grädda i ugn i 130 grader i 1 timme och 15 minuter.
- Öppna sedan ugnsluckan och låt marängen svalna i ugnen.
- Vispa grädden och bred ut över marängen strax före servering.
- Garnera med frukt och bär och kläm ut passionsfrukterna över frukten.