• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Pavlova - Tareq Taylors recept

5 röster
1 h 30 min + tid att svalna
6-8
Pavlova - Tareq Taylors recept
Foto: Peter Kroon

Receptet är ur boken Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor

Favoriter - Tareq Taylor§

"Australien och Nya Zeeland tvistar om vilket land som uppfann Pavlovan. Jag bryr mig inte om vilket, men min variant kommer från Australien." /Tareq

1 h 30 min + tid att svalna
6-8

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 0,5 krm salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 3 dl vispgrädde

Till garnering (välj de sorter du gillar)

  • jordgubbar
  • aprikos
  • blåbär
  • kiwi
  • banan
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Marängen blir bäst om äggvitorna är rumstempererade. Vispa dem till ett mjukt skum tillsammans med saltet.
  2. Tillsätt sedan sockret matskedsvis och vispa tills sockret har löst upp sig helt. Tillsätt vinäger och majsstärkelse och vänd försiktigt ner det i marängen med en slickepott.
  3. Lägg upp marängen på ett bakplåtspapper och forma till en tårtbotten, ca 25 cm i diameter.
  4. Grädda i ugn i 130 grader i 1 timme och 15 minuter.
  5. Öppna sedan ugnsluckan och låt marängen svalna i ugnen.
  6. Vispa grädden och bred ut över marängen strax före servering.
  7. Garnera med frukt och bär och kläm ut passionsfrukterna över frukten.
Tips!
Favoriter - Tareq Taylor§

Receptet är ur boken

Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor

20 april 2020