Vispa äggvita och strösocker till en fast och glansig maräng.
Sikta i majsstärkelsen och vänd om ordentligt.
Smält chokladen och vispa i espresson tills du får en emulsion (jämn och len konsistens). Vänd i marängen.
Klicka ut önskad storlek på marängen på plåt med bakplåtspapper.
Baka i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna innan du flyttar dem.
Kaffekräm
Vispa ihop äggula, socker och majsstärkelse i en bunke till en jämn smet.
Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljstång och frön under omrörning.
Lyft upp stången. Häll hälften av mjölken över äggblandningen och blanda väl. Häll alltsammans tillbaka i kastrullen och koka under ständig omrörning till en tjock kräm, ca 3 minuter.
Sila av krämen i en ren bunke och vispa i smöret. Tillsätt kaffe i omgångar under omrörning och smaka av. Låt svalna helt. Vispa upp för hand och fyll en spritspåse med krämen till servering.
Inkokta körsbär
Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna.
Koka upp socker, vatten och citron med vaniljstång och frön. Häll i körsbären och sjud ca 10 minuter på låg värme. Dra åt sidan och låt svalna helt och hållet.
Montering
Vispa grädden lätt.
Dela marängen på mitten med en liten tandad kniv.
Fyll botten med kaffekräm. Toppa med lättvispad grädde och inkokta körsbär. Lägg på ”locket” igen och servera.