Pavlova med färska bär och grädde

Pavlova med färska bär och grädde
Foto: Tv4

Pavlova med färska bär och grädde

Av: Curt-Anton - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

2 h 30 m

En riktigt god pavlova förgyller vilken festlig middag som helst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Marängbotten

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • vit bakchoklad (att pensla med)

Fyllning

  • jordgubbar
  • blåbär
  • passionsfrukt
  • 0,5 limefrukt
  • 3 dl vispgrädde
  • mynta

Gör så här

Marängbotten

  1. Sätt ugnen på mellan 75-100 grader (viktigt att det inte är mer än 100 grader för då kommer marängen få en ljusbrun färg).
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till ett hårt och fast skum.
  3. Bred ut marängen i silikonformar hela vägen upp till kanten och baka i 2 timmar, låt sedan stå kvar på eftervärme.
  4. Det går även bra att göra en stor marängbotten, eller flera små om du inte har formar.
  5. Plocka försiktigt ut marängerna ur formarna. Pensla lite smält choklad i marängen för att skapa en fuktbarriär.

Fyllning

  1. Skär frukt och bär i mindre bitar och lägg i en skål.
  2. Riv ner limezest och pressa saften ur en halv lime bland bären och frukten.
  3. Vispa grädden.
  4. Fyll marängerna med grädde och bärtopping. Toppa slutligen med lite mynta!