Pavlova med färska bär och grädde

Foto: Tv4
Pavlova med färska bär och grädde
9 ingredienser
2 h 30 m
En riktigt god pavlova förgyller vilken festlig middag som helst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Marängbotten
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
- vit bakchoklad (att pensla med)
Fyllning
- jordgubbar
- blåbär
- passionsfrukt
- 0,5 limefrukt
- 3 dl vispgrädde
- mynta
Gör så här
Marängbotten
- Sätt ugnen på mellan 75-100 grader (viktigt att det inte är mer än 100 grader för då kommer marängen få en ljusbrun färg).
- Vispa äggvitorna till ett vitt skum, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till ett hårt och fast skum.
- Bred ut marängen i silikonformar hela vägen upp till kanten och baka i 2 timmar, låt sedan stå kvar på eftervärme.
- Det går även bra att göra en stor marängbotten, eller flera små om du inte har formar.
- Plocka försiktigt ut marängerna ur formarna. Pensla lite smält choklad i marängen för att skapa en fuktbarriär.
Fyllning
- Skär frukt och bär i mindre bitar och lägg i en skål.
- Riv ner limezest och pressa saften ur en halv lime bland bären och frukten.
- Vispa grädden.
- Fyll marängerna med grädde och bärtopping. Toppa slutligen med lite mynta!