Pauls knäckiga rabarberpaj

POPULÄRT
koket.se
Pauls knäckiga rabarberpaj
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Pauls knäckiga rabarberpaj

11 ingredienser

Den här rabarberpajen slår det mesta! Paul fick receptet från en god vän i Amerika och sedan dess har receptet trollbundit alla som ätit den - ett måste att spara!

Så odlar du rabarber - bästa tipsen!
Så odlar du rabarber - stjälkar på bord

Så odlar du rabarber - bästa tipsen!

Här ger vi dig den ultimata guiden för att odla rabarber - för både trädgård och i kruka

Läs mer

Lyckas med din glasrabarber
glasrabarber 2

Lyckas med din glasrabarber

Att odla glasrabarber är både superenkelt och helt makalöst gott. Späda och mjälla gör de sensation i efterrätter och mat!

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 900 g rabarber, späda
  • 50 g strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Pajtäcke

  • 1,25 dl rörsocker (gärna Cassonade)
  • 1,25 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker, äkta
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör, smält
  • 1 ägg, lätt uppvispat

Gör så här

  1. Blanda råsocker, strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
  2. Rör i smält smör och sedan uppvispat ägg. Kyl sedan smeten i kylskåp cirka 30 min -1 h och kavla ut en tunn platta.
  3. Skölj och skär rabaraber i grova bitar. Blanda med socker och potatismjöl och fördela i botten av en pajform. Lägg över pajtäcket och forma till/ vik in den runt kanterna.
  4. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter tills degen är gyllenbrun och krispig.
  5. Servera med vaniljglass.