Mormors revbensspjällsgryta

Mormors revbensspjällsgryta
Patrik Jacobsson
Patrik Jacobsson

Mormors revbensspjällsgryta

9

15 ingredienser

Det här är en riktigt god gryta med revbensspjäll. Sereveras gör den bäst med gurksallad, kokt potatis, en knäckemacka och en immande kall pilsner.

Här kan du se Patrik Jacobsson laga revbensspjällsgryta i Nyhetsmorgon!

Ingredienser

portioner4
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök (stor)
  • 1,5 dl katrinplommon
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • majsstärkelse
  • vatten
  • salt
  • smör, till stekning

Gurksallad:

  • 1 gurka
  • 4 msk vatten, varmt
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk ättika

Gör så här

  1. Värm upp en gjutjärnsgryta/stor kastrull.
  2. Bryn revbensspjällen i 1 msk smör tills de får lite färg.
  3. Skala och klyfta löken. Tillsätt den, katrinplommon, lagerblad, pepparkorn och 2 tsk salt.
  4. Häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
  5. Red av med grädde och maizena utrört i lite vatten.
  6. Gurksallad: Skala och hyvla gurkan tunt.
  7. Värm vattnet i en kastrull och tillsätt socker och ättiksprit.
  8. Häll lagen över gurkan och låt svalna.
  9. Servera revbensspjällen med gurksallad, kokt potatis, en knäckemacka och en immande kall pilsner.