• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pastasallad med varmrökt lax och grönt

Pastasallad med varmrökt lax och grönt
Foto: Kungsörnen
Kungsörnen loggo NY2
Kungsörnen loggo NY2

Pastasallad med varmrökt lax och grönt

7 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Om du har bestämt dig för att äta lite grönare så är det här pastan för dig. De färska gröna läckerheterna gifter sig perfekt med den varmrökta laxen.

Vardagstips!
Testa även Kungsörnen Snabbmakaroner

Kungsörnen snabbmakaroner

Ingredienser

4 portioner
  • 340 g Kungsörnen Fiberpasta Fusilli
  • 250 g varmrökt lax
  • 150 g sockerärtor (alternativt sockerärtor)
  • 2 dl ärtor, frysta
  • 1 äpple
  • 2 avokador
  • 65 g mangold (röd)
  • 50 g ärtskott
  • 1 kruka dill
  • 0,75 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka de frysta ärtorna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Finhacka dillen och blanda med rapsoljan, salta och peppra efter smak.
  4. Blanda den nykokta pastan med dilloljan och låt svalna. Spara lite dillolja till servering.
  5. Skär äpplet och avokadorna i nätta bitar, strimla sockerärtor och dela den varmrökta laxen i mindre bitar.
  6. Lägg alla grönsaker och frukten i en skål och blanda ihop med pastan. Toppa pastasalladen med laxbitarna samt ringla över dillolja. Dekorera gärna salladen med ärtskott och servera med ett gott bröd.
  7. Smaklig måltid!
Tips!
Vegetarisk bolognese med röda linser och timjan