Ugnsstekt kyckling, nykokt pasta, krämig tzatziki och massor av goda grönsaker. Servera alla komponenter som en buffé redo att plocka av och låt var en runt middagsbordet skapa sin egen favoritsallad.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och ställ åt sidan. Hetta upp matolja i en stekpanna, stek filéerna på hög värme, ca 4-5 minuter på varje sida.
Lägg filéerna i en ugnsform, häll över marinaden och ställ direkt in i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Efter 12-15 minuter tar du ut dem (tiden kan variera beroende på hur tjocka filéer du har) och täcker genast med folie, låt vila i 15 minuter. Skär sedan i diagonala skivor, häll över skyn från ugnsformen.
Tzatziki
Blanda samman alla ingredienser i en skål. Låt stå en stund i kylen innan servering. Ringla över lite olivolja och servera.
Pastasallad
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skär avokado i bitar. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och strimla löken.
Lägg upp alla ingredienser i skålar.
Servering
Låt var och göra sin egen pastasallad och bjud med tzatziki.