Pastasallad med grillad citronkyckling

Pastasallad med grillad citronkyckling
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Pastasallad med grillad citronkyckling

40

4 steg att laga

22 ingredienser

Italiensk pastasallad med soltorkade tomater, basilika och oliver. Serveras med grillade och citronmarinerade kycklinglårfiléer.Perfekt picknickmat som går att förbereda dagen innan!

Ingredienser

portioner4 portioner

Kyckling

  • 500 g kycklinglårfilé
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

marinad

  • 0,5 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 sardellfiléer i olja
  • 1 knippe persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, rivet skal från hela + saft från halva
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Pastasallad

  • 400 g pasta (ex fusilli)
  • 3 dl soltorkade tomater, finhackade
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 300 g urkärnade kalamataoliver, hackade (1 liten burk)
  • 200 g körsbärstomater, hackade
  • 1 rödlök, hackad
  • 30 g rucolasallad, grovhackad
  • 1 citron, rivet skal och saft från
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och nymalen svartpeppar, gnid in den med lite olivolja och grilla den sedan tills den fått fin färg och är helt genomlagad.
  2. Finhacka sardeller, persilja och chili, riv eller finhacka vitlök och blanda med skal och saft från citron och olivolja. Lägg ner den varma nygrillade kycklingen i marinaden och låt den marinera tills den är kall åtminstone, men den kan gärna ligga längre.
  3. Koka pastan al dente, det är viktigt att inte koka pastan för länge när den ska användas i en pastasallad. Kyl genast ner den kokade pastan genom att skölja den i kallt vatten.
  4. Lägg ner alla hackade ingredienser, olivolja samt saft och skal från citron i salladen. Blanda noga och smak av med salt och nymalen svartpeppar.