Pastagratäng med kyckling och gorgonzola

52 röster
4

En riktigt maffig pastagratäng med citron- och chilimarinerad kyckling samt de goda ostarna gorgonzola, ricotta och parmesan. Perfekt helgmiddag på Paolos vis!

Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 600 g kycklingfilé
  • 0,5-1 citron, färskpressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 torkad smulad peperoncino (chili)
  • 1 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g gorgonzola
  • 250 g ricotta
  • 1 dl utspädd kycklingbuljong, gjord på tärning eller fond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • färskriven parmesanost, för att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform som rymmer hela gratängen.
  2. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka strimlor. Lägg dem i en bunke och tillsätt citronsaft, olivolja, peperoncino, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Rör om och täck med plastfolie och låt stå i ca 15 minuter. Låt ev. vätska rinna av.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingstrimmorna på god värme i ca 5 minuter eller tills de är genomstekta.
  4. Smula gorgonzolan och blanda den med ricotta, buljong och grädde i en skål.
  5. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag. Låt pastan rinna av och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Rör genast ner olivolja för att pastan inte ska klibba ihop.
  6. Rör sedan i kycklingstrimlorna. Tillsätt ostsåsen och blanda noga. Smaka av med salt och peppar
  7. Häll över pastablandningen i ugnsformen, strö över lite parmesanost och sätt in den i ugnen i ca 15-20 minuter.
16 mars 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept