• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta ragusa

Pasta ragusa
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Pasta ragusa

4 steg att laga

10 ingredienser

15 min

Superenkel vegopasta fylld med goda smaker som du snor ihop på 15 minuter. En perfekt vardagsrätt när du har ont om tid! 

Tips! Taggiache oliver är svarta små saftiga och smakrika oliver från Ligurien, Italien.

Annons:

Paul lär dig skapa magi med grönsaker! Gå hans gröna onlinekurs.
Läs mer & se trailer >>

Hel rotselleri Pauls gröna smaker

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta, torkad kort (t ex rigatoni)
  • 1 aubergine
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 500 g krossade tomater
  • 80 g svarta oliver (gärna taggiasche)
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär auberginen i tärningar, ca 2 cm stora. Salta runt om och låt stå i 10 minuter.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Stek aubergine i rikligt med olivolja tillsammans med vitlök och chili. Tillsätt krossade tomater och oliver. Sjud till en krämig sås.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med finrivet citronskal och hackad basilika.