Pasta puttanesca

1 röst
30 min
4
pasta puttanesca
Foto: Isabella Morrone
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 msk kapris
  • 100 g svarta oliver, urkärnade. Gärna taggiasche.
  • 6 körsbärstomater, delade på mitten
  • 4 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 burk sardellfiléer i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • peperoncini (eller torkade chiliflakes)
  • salt
  • svartpeppar
  • 4-5 dl tomatsås (receptet hittar du via beskrivningen ovan)
  • extra virgin olivolja
  • 400 g spaghetti (på durumvete)

Gör så här

  1. Skiva vitlöken tunt. Stek den gyllenbrun i 2/3 msk olivolja i en en djup stekpanna, gärna en wokpanna.
  2. Tillsätt kapris, oliver, tomater och tomatsås.
  3. Smaka av med salt, chiliflakes och svartpeppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, häll gärna av pastan nån minut tidigare.
  5. Blanda pastan med såsen på medelvärme under ständig omrörning med pincett under ca 1 minut eller tills pastan är färdig. Stäng av värmen och blanda i sardeller, 1-2 msk olivolja och persilja.
  6. Smaka gärna på såsen en sista gång innan servering.
30 juni 2020