Pasta puttanesca

pasta puttanesca
Foto: Isabella Morrone
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Pasta puttanesca

5

6 steg att laga

12 ingredienser

30 min

En riktig italiensk klassiker. Pasta i mustig tomatsås med kapris och oliver. En riktig vardagsvinnare för pastaälskaren!

Receptet på Isabellas tomatsås hittar du här!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 5 msk kapris
  • 100 g svarta oliver, urkärnade. Gärna taggiasche.
  • 6 körsbärstomater, delade på mitten
  • 4 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 burk sardellfiléer i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • peperoncini (eller torkade chiliflakes)
  • salt
  • svartpeppar
  • 4-5 dl tomatsås (receptet hittar du via beskrivningen ovan)
  • extra virgin olivolja
  • 400 g spaghetti (på durumvete)

Gör så här

  1. Skiva vitlöken tunt. Stek den gyllenbrun i 2/3 msk olivolja i en en djup stekpanna, gärna en wokpanna.
  2. Tillsätt kapris, oliver, tomater och tomatsås.
  3. Smaka av med salt, chiliflakes och svartpeppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, häll gärna av pastan nån minut tidigare.
  5. Blanda pastan med såsen på medelvärme under ständig omrörning med pincett under ca 1 minut eller tills pastan är färdig. Stäng av värmen och blanda i sardeller, 1-2 msk olivolja och persilja.
  6. Smaka gärna på såsen en sista gång innan servering.