Pasta Pollognese med oliver och örter

Pasta Pollognese med oliver och örter

19 ingredienser

40 min

Som en Spaghetti Bolognese fast med kycklingfärs! persiljerot, crème fraiche, dijonsenap, japansk soja, oliver, franska örter och en klassisk pepparsås. Otroligt gott!

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g persiljerot
  • 100 g svarta oliver utan kärnor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 dl crème fraîche
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1,5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk Kikkoman Less Salt
  • 2 tsk örter provencale
  • TABASCO® Original pepparsås
  • 300 g pasta (gärna spaghetti)
  • olivolja, till stekning
  • ev färsk oregano, till garnering
  • parmesanost, riven till servering
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv persiljeroten grovt. Skiva oliverna.
  2. Fräs lök, vitlök och persiljerot i olivolja i en gryta tills det mjuknar. Tillsätt tomatpuré och kycklingfärs. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Rör ner oliver, crème fraiche, krossade tomater, dijonsenap, fond, soja och örter. Koka ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och TABASCO® Original pepparsås.
  3. Koka pastan ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara 1 dl av pastavattnet.
  4. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med såsen och pastavattnet. Värm under omrörning en kort stund. Servera med parmesan. Garnera gärna med oregano.
  5. Tips! Självklart går det bra att byta ut kycklingfärsen mot nöt-, lamm- eller växtbaserad färs.
TIPS!
Fler tips!
Zucchinifritters med krämig fetaoströra

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Grey Poupon hittar du här!

Läs mer