Pasta pancetta med citron, chili och comte

23 röster
30 min
4
Pasta pancetta med citron, chili och comte

Superenkel pasta med massor av smak. Linguinepasta med pancetta, citron, chiliflakes, vitlök och hyvlad comteost. 

Comte är en fransk opastöriserad hårdost gjord på komjölk som påminner om den schweiziska osten Gruyère i smaken.

30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g linguine
  • 300 g pancetta
  • 1 citron
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 50 g comteost
  • 1 kruka färsk kruspersilja
  • 2 dl krutonger
  • chiliflakes
  • salt

Gör så här

  1. Tärna pancettan fint.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök fint. Finhacka persiljan.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg pancettan i en kall panna, sätt på värmen och tillsätt efter 1 minut olivoljan. Fräs tills det har fått lite färg.
  5. Tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs tills löken är mjuk.
  6. Häll av pastan och blanda ner i pannan.
  7. Riv i citronzest och pressa över citronsaft. Krydda med chiliflakes och toppa med kruspersiljan.
  8. Smaka av pastan med salt. Servera med krossade krutonger och hyvlad comte.
  9. Glöm inte att matsortera skal och rester från lök och citron för en mer hållbar matlagning och njut av din goda pasta! /Köket redaktionen
1 februari 2020