En härligt smakrik tomatsås med stekt aubergine och pasta, det är både enkelt och underbart gott att servera till lunch eller middag.
Ingredienser
2 port pasta
Tomatsås
1 förp krossade tomater
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
1 tsk strösocker
1 dl vatten
Övrigt
0,5 dl olivolja
1 aubergine, tärnad i ca 1 -2 cm stora tärningar
salt
3 klyftor vitlök, skivad
0,5 tsk chiliflakes
10-20 tomater, små delade
peppar
pecorinoost (parmesanost eller ricottaost)
basilika
Gör så här
Blanda allt till tomatsåsen och ställ på spisen på medelvärme. Låt såsen puttra i minst 10 minuter (helst 20 minuter). Är den för tjock så tillsätt lite vatten
Häll olivoljan i en stekpanna och höj värmen till medelhög. Lägg i den tärnade auberginen och salta. Stek tills bitarna fått brun färg, ca 5-7 minuter.
Tillsätt vitlöken, chiliflakes och stek ytterligare 1-2 minuter. Stäng sedan av plattan och lägg i de delade tomaterna.
Häll slutligen över allt i tomatsåsen och låt tomatsåsen stå på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan och blanda den sedan med tomatsåsen. Servera rätten med riven eller hyvlad ost och basilikablad.