Pasta med tryffel och kronärtskocka
Pasta med tryffel och kronärtskocka
8 ingredienser
VIt tryffel är en riktig delikatess som är sällsynt och därmed hett eftertraktad. Den går att ersätta med färsk svart tryffel eller tryffelolja. I programmet använder kocken Marisa färsk kronärtskocka, den kan ersättas med inlagd eller konserverad kronärtskocka.
Ingredienser
- 270 g durumvetemjöl
- 3 ägg
- kronärtskocka
- citron
- olivolja
- salt
- parmesanost
- tryffel, gärna vit
Gör så här
- Häll mjöl på bordet. Gör en grop i mitten.
- Lägg ägg i gropen. Blanda ihop ägg och mjöl.
- Knåda degen i ca 10 minuter till den blir slät och elastisk. Låt degen vila i kylen i minst en halvtimme.
- Kavla ut pastadegen till en cirkel. Degen ska kavlas väldigt tunn, som att det går att läsa en tidning igenom den.
- Vik pastadegen till fem centimeter breda vikningar.
- Skär den platta rullen i 4 mm breda bitar. Ta den skurna pastan och bolla den i händerna så att pastan blir särad och det kommer in luft.
- Låt pastan ligga i sina knyten. Börja med såsen.
- Ansa och hacka upp kronärtskocksbotten. Pressa citronsaft över bitarna så att de inte mörknar.
- Fräs kronärtskockan i olivolja. Salta.
- Koka upp saltat pastavatten. Snåla inte med saltet.
- Lägg i pastan, låt koka tills den flutit upp, ca 2 minuter.
- Häll av pastavattnet. Lägg pastan i pannan med kronärtskocka och olivolja.
- Hyvla över parmesan samt tryffel.