Pasta med svampbuljong, tryffelolja och parmesan
Pasta med svampbuljong, tryffelolja och parmesan
12 ingredienser
60 m
En perfekt rätt för dig som gillar svamp men inte gillar konsistensen. Här får nämligen pastan endast smak av en mustig svampbuljong. Servera med bladspenat och parmesan.
Ingredienser
- 500 g champinjoner
- 4 bananschalottenlökar, grovt hackade
- 3 msk smör
- 2 msk torkad dragon
- flingsalt
- 500 g torkad pasta (av god kvalitet)
- 1 l vatten
- 3 msk kalvfond
- 3 dl vispgrädde
- 1-2 msk svart tryffelolja
- 50 g bladspenat
- parmesanost, riven
Gör så här
- Knåda sönder svampen till småbitar med hjälp av händerna.
- Fräs schalottenlöken mjuk i smöret i en stor kastrull i ca 2 minuter på medelvärme utan att den tar färg. Tillsätt den sönderknådade svampen med dragon och nypa flingsalt. Fräs i ca 3 minuter tills svampen börjat släppa vätska. Täck sedan med vatten, ca 1 liter. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
- Sila över svampbuljongen till en stekpanna genom en finmaskig sil. Låt buljongen koka ner till ca 3 dl återstår. Tillsätt kalvfond och grädde. Låt detta koka ihop ett par minuter och smaka av med tryffelolja och salt.
- Tillsätt bladspenaten ca 5 minuter innan servering.
- Koka pastan enligt förpackningen. Sila av vattnet genom ett durkslag och blanda upp med svampsåsen.
- Servera pastan i djupa skålar och toppa med rikligt med parmesan och några drag nymalen svartpeppar.