Pasta med svampbuljong, tryffelolja och parmesan

POPULÄRT
Pasta med svampbuljong, tryffelolja och parmesan
Foto: TV4
Erik Hammar
Erik Hammar

Pasta med svampbuljong, tryffelolja och parmesan

12 ingredienser

60 m

En perfekt rätt för dig som gillar svamp men inte gillar konsistensen. Här får nämligen pastan endast smak av en mustig svampbuljong. Servera med bladspenat och parmesan.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g champinjoner
  • 4 bananschalottenlökar, grovt hackade
  • 3 msk smör
  • 2 msk torkad dragon
  • flingsalt
  • 500 g torkad pasta (av god kvalitet)
  • 1 l vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 msk svart tryffelolja
  • 50 g bladspenat
  • parmesanost, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Knåda sönder svampen till småbitar med hjälp av händerna.
  2. Fräs schalottenlöken mjuk i smöret i en stor kastrull i ca 2 minuter på medelvärme utan att den tar färg. Tillsätt den sönderknådade svampen med dragon och nypa flingsalt. Fräs i ca 3 minuter tills svampen börjat släppa vätska. Täck sedan med vatten, ca 1 liter. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
  3. Sila över svampbuljongen till en stekpanna genom en finmaskig sil. Låt buljongen koka ner till ca 3 dl återstår. Tillsätt kalvfond och grädde. Låt detta koka ihop ett par minuter och smaka av med tryffelolja och salt.
  4. Tillsätt bladspenaten ca 5 minuter innan servering.
  5. Koka pastan enligt förpackningen. Sila av vattnet genom ett durkslag och blanda upp med svampsåsen.
  6. Servera pastan i djupa skålar och toppa med rikligt med parmesan och några drag nymalen svartpeppar.