Pasta med quorn och nässelpesto

Pasta med quorn och nässelpesto
Foto: TV4

Pasta med quorn och nässelpesto

4

15 ingredienser

45 m

Lyxig vegopasta med halloumi, quorn och pesto gjord på nässlor och persilja. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta
  • 2 quornfiléer
  • 400 g halloumiost
  • smör, till stekning (eller margarin)

Nässelpesto

  • 1 knippe nässlor, skållade
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 1-2 msk olivolja
  • 0,5-1 citron, saften
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 skivor bröd
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär quornfiléerna och halloumin i tärningar och stek i smör eller margarin.
  3. Hacka skållade nässlor och persilja. Mixa tillsammans med vitlök, rostade pinjenötter, rostade solrosfrön, olivolja och eventuellt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda samman pastan med halloumin, quorn och pesto. Strö över riven parmesan. Servera med några skivor gott vitt bröd och en klick crème fraiche.