Pasta med mangold, parmesan och valnötter

66 röster
15 m
4

Smörig pasta med mangold, vitlök, valnötter och parmesan. Försvinnande god vardagsrätt som du svänger ihop på 15 minuter. Tips! Har du inte mangold hemma går det bra med precis vilken grön grönsak som helst.

Det här min favoritpasta alla kategorier

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spagetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 100 g mangold
  • salt och peppar
  • 65 g spenat
  • 0,25 kruka gräslök
  • 1 dl valnötter
  • 50 g parmesan
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skiva vitlöken tunt och hacka mangold grovt. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
  3. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök sakta i 3 minuter.
  4. Tillsätt smöret, höj värmen, tillsätt mangold, salt och peppar. Stek i 1 minut.
  5. Tillsätt spenaten och stek ytterligare 1 minut.
  6. Tillsätt spagettin i stekpannan samt pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter.
  7. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
  8. Servera med gräslök, nötterna och resten av parmesanosten på toppen och med citron på sidan.
13 augusti 2016

Laddar fler recept