Pasta med läcker lax

Foto: Kungsörnen
Pasta med läcker lax
13 ingredienser
30 m
En snabblagad fiskrätt med lena smaker och fin krämighet. Laxen kan med fördel bytas ut mot valfri grönlistad fisk. För en vegetarisk variant kan fisken ersättas med halloumi.
Ingredienser
- 400 g Kungsörnen Fullkornspasta Linguine
- 600 g laxfilé, MSC-märkt
- 1 purjolök
- 1 klyfta vitlök
- 1 citron, ekologisk
- 2 tsk sötstark senap (eller dijonsenap)
- 2 dl vitt matlagningsvin (kan uteslutas)
- 3 dl vispgrädde
- 150 g spenat
Till servering
- prästost, riven och vällagrad
- salt
- svartpeppar
- smör (till stekning)
Gör så här
- kär laxen i mindre bitar.
- Dela purjolöken längs med, skölj noga och skär i grova strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
- Hetta upp smör i en stekpanna och fräs purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt vitlök, senap och vin och låt vinet reducera till hälften.
- Tillsätt därefter grädden och låt koka ihop till en krämig sås. Salta och peppra laxen och tillsätt den i pannan. Låt puttra ihop tills laxen är genomtillagad, ca 5 minuter.
- Blanda ner spenat och citron och rör om försiktigt så att spenaten sloknar. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Fördela pasta, lax och sås i djupa tallrikar. Toppa med riven ost och servera!
TIPS!