Pasta med läcker lax

1 röst
30 m
4
Pasta med läcker lax
Foto: Kungsörnen

Vardagstips!
Testa även Kungsörnen Ekologiska makaroner

Kungsörnen ekologiska makaroner
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Kungsörnen Fullkornspasta Linguine
  • 600 g laxfilé, MSC-märkt
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, ekologisk
  • 2 tsk sötstark senap (eller dijonsenap)
  • 2 dl vitt matlagningsvin (kan uteslutas)
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g spenat

Till servering

  • prästost, riven och vällagrad
  • salt
  • svartpeppar
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. kär laxen i mindre bitar.
  2. Dela purjolöken längs med, skölj noga och skär i grova strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt vitlök, senap och vin och låt vinet reducera till hälften.
  4. Tillsätt därefter grädden och låt koka ihop till en krämig sås. Salta och peppra laxen och tillsätt den i pannan. Låt puttra ihop tills laxen är genomtillagad, ca 5 minuter.
  5. Blanda ner spenat och citron och rör om försiktigt så att spenaten sloknar. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Fördela pasta, lax och sås i djupa tallrikar. Toppa med riven ost och servera!
Tips!
Fullkornsspaghetti med tomatsås
5 maj 2020