Pasta med kronärtskocka och citron

NYHET
koket.se
Pasta med kronärtskocka och citron
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta med kronärtskocka och citron

11 ingredienser

25 min

En lättlagad och snabb middagsrätt som blir härligt krämig tack vare en kräm som du mixar ihop av kronärtskockor, mascarpone, parmesan, vitlök och citron. Brödkrutonger på toppen bryter av mot det krämiga och ger fint crunch.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar inlagda kronärtskockor, eller marinerade (à ca 200 g avrunnen vikt)
  • 200 g mascarpone
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 400 g spaghetti
  • 3 msk olivolja
  • 3 skivor levainbröd
  • parmesanost
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa avrunna kronärtskockor med hälften av mascarponen grovt.
  2. Riv i vitlök, parmesan och salta. Smaka av med citron, salt och peppar. Vänd runt med sista mascarponen.
  3. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ta undan 1-3 dl pastavatten innan du häller av pastan.
  4. Skär krutonger av brödet. Stek dem gyllene i olivolja i en stekpanna.
  5. Blanda kronärtskockakrämen med pastan och lite av pastavattnet. Peppra ordentligt.
  6. Servera med krutonger på toppen och riv över parmesan och strimlad basilika samt ev lite citronskal.