Pasta med kronärtskocka, mandel och citron

42 röster
30 m
4

Snabblagad och vegetarisk pastarätt med en av Paolos favoriter - kronärtskocka. Här fräses den tillsammans med citron, persilja och mandel för att sedan blandas med pasta och toppas med parmesan.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g penne eller annan kort pasta
  • 400 g kronärtskockshjärtan, inlagda i olja
  • 2 klyftor vitlök, små
  • 1,5 dl sötmandel
  • 1 dl persilja
  • 1 citron, finrivet skal
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Till servering

  • persilja
  • parmesanost, färsk grovriven
  • grovhackad sötmandel

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Låt kronärtskockorna rinna av (spara marinaden). Skär skockorna i kvartar eller bitar.
  3. Finhacka vitlöken och mandel grovt. Hacka persilja och riv citronskal. Värm rikligt med olivolja i en stor stekpanna, lägg i vitlök, mandel och persilja, fräs dem på medelvärme i 3-4 minuter.
  4. Tillsätt kronärtskockor och citronskal, rör om och späd med både olivolja och marinad (om marinaden är god och håller bra kvalitet i annat fall endast olivolja). Låt steka i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av pastan och lägg över den i stekpannan. Späd med en sked pastavatten om det behövs. Blanda noga och toppa med persilja, parmesan och mandel.
18 maj 2018

Laddar fler recept