Pasta med krämig svampragu

NYHET
Pasta med krämig svampragu
Foto: TV4

Pasta med krämig svampragu

12 ingredienser

30 min

Siri Barje lagar den perfekta vardagsmiddagen och bjuder här på en krämig och gräddig pasta med vegofärs, svamp och citron.

Ingredienser

portioner
  • 300 g formbar vegofärs, tinad
  • 400 g svamp, t ex champinjoner eller annan valfri svamp
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 msk koncentrerad svampfond
  • 1 kruka färsk timjan
  • rapsolja, till stekning

Till servering

  • 400 g spaghetti
  • ca 70 g parmesanost
  • citron

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek vegofärs hårt i olja tills den får fin färg. Ta upp färsen och lägg åt sidan.
  3. Hacka svamp, lök och vitlök. Stek tills lätt gyllene.
  4. Häll i färsen och stek någon minut, salta och peppra. Tillsätt vin och låt koka ihop.
  5. Tillsätt sedan grädde, crème fraiche och svampfond. Låt koka i ca 7 minuter.
  6. Hacka timjan och spara lite till servering, Vänd ned resten. Rör runt och smaka av.
  7. Servera med pasta, riven parmesan och rivet citronskal.