Pasta med kikärtor à la Corbella

Pasta med kikärtor à la Corbella
11 ingredienser
30 m
En god pastarätt är alltid en bra vardagsräddare. Den här versionen med kikärtor är den typiska rätten för Cicerale som tillagas överallt i Cilent.
Hittar du inte hård getost så frys in den mjuka och riv, men låt den tina före servering.
Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande
Receptet är hämtat ur boken "Den goda maten", Bookmark Förlag.
Läs mer
Ingredienser
- 230 g färdigkokta kikärtor
- 1 dl olivolja
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 röd chilifrukt
- 100 g tomat
- 2 stjälkar selleristjälken
- 2 lagerblad
- salt
- 300 g tagliatelle
- pecorinoost, riven (getost eller parmesanost)
Gör så här
- Låt kikärtorna rinna av.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
- Finhacka lök, vitlök och chili. Lägg hacket i stekpannan och bryn tills det är mjukt och fått färg.
- Skär tomater och selleri i mindre bitar. Lägg sedan bitarna i stekpannan tillsammans med lagerblad och kikärtorna.
- Salta efter smak och fortsätt bryna i ca 15–20 minuter på medelvärme.
- Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
- Häll av pastan men spara ca 2 msk av vattnet.
- Rör ner vattnet i såsen, plocka bort lagerbladen och blanda sedan ner den kokta pastan.
- Toppa med lite riven ost.