• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta med Karl-Johansvamp

Pasta med Karl-Johansvamp
Foto: Tv4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Pasta med Karl-Johansvamp

7 steg att laga

10 ingredienser

30 m

En krämig pastarätt är aldrig fel till middag! Den här innehåller  härlig svamp och smakrik parmesanost.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g svamp (gärna Karl-Johan, torkad svamp går också bra)
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja (av bra kvalitet)
  • 50 g smör
  • 4 dl vitt vin
  • 400 g pasta (torkad eller färsk)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 dl parmesanost, riven (gärna lagrad)

Gör så här

  1. Putsa och rengör svampen.
  2. Stek sedan svampen i en stor stekpanna utan fett i ca 5 minuter, rör om i bland. Stäng av värmen, lyft upp svampen och lägg den åt sidan.
  3. Skiva vitlöken tunt. Hetta upp en stor stekpanna, tillsätt en skvätt olivolja och stek vitlöken tills den blir gyllenbrun. Lägg i svampen och stek ihop, rör om då och då.
  4. Tillsätt en matsked smör och stek ett par minuter. Tillsätt det vita vinet och låt reducera till hälften. Stäng av värmen.
  5. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pastan enligt anvisning på paketet, spara ca 1 dl av vattnet.
  6. Blanda pastan med svampsåsen i stekpannan med pastavattnet. Vänd runt och smaka av med salt, peppar och lite olivolja. Blanda i persilja och parmesan.
  7. Servera med lite extra riven parmesan.