Pasta med kalkonbacon, jordärtskocka och parmesan

34 röster
25 min
4
Pasta med kalkonbacon, jordärtskocka och parmesan
Foto: TV4

Familjevänlig och supersnabb variant på pasta carbonara med höstig touch av stekt jordärtskocka.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g jordärtskocka
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g kalkonbacon
  • 50 g smör
  • 4 port spaghetti
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 3 äggulor
  • 3 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 citron
  • svartpeppar, nymalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna, lägg dem i skål med kallt vatten (för att undvika att de blir bruna).. Skiva tunt. Strimla baconet. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek jordärtskocksskivorna i smör. Tillsätt strimlad bacon och vitlök mot slutet. Stek tills baconet får lite färg.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite av pastavattnet när du häller av.
  4. Blanda pastan med 1-2 dl pastavatten, jordärtskocka, bacon, parmesan, äggulor och timjan i en stor skål. Smaka upp med pressad citron och massa nymald svartpeppar. Servera direkt.
  5. Glöm inte att matsortera skal från jordärtskocka, vitlök och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din pastarätt. /Köket-redaktionen
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...