Pasta med kalkonbacon, jordärtskocka och parmesan

koket.se
Pasta med kalkonbacon, jordärtskocka och parmesan
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Pasta med kalkonbacon, jordärtskocka och parmesan

10 ingredienser

25 min

Familjevänlig och supersnabb variant på pasta carbonara med höstig touch av stekt jordärtskocka.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g jordärtskocka
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g kalkonbacon
  • 50 g smör
  • 4 port spaghetti
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 3 äggulor
  • 3 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 citron
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna, lägg dem i skål med kallt vatten (för att undvika att de blir bruna).. Skiva tunt. Strimla baconet. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek jordärtskocksskivorna i smör. Tillsätt strimlad bacon och vitlök mot slutet. Stek tills baconet får lite färg.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite av pastavattnet när du häller av.
  4. Blanda pastan med 1-2 dl pastavatten, jordärtskocka, bacon, parmesan, äggulor och timjan i en stor skål. Smaka upp med pressad citron och massa nymald svartpeppar. Servera direkt.

Glöm inte att matsortera skal från jordärtskocka, vitlök och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din pastarätt. /Köket-redaktionen