Pasta med het salami, rucola och pinjenötter

68 röster
30 min
4
Pasta med het salami, rucola och pinjenötter
Foto: TV4

Krämig och mustig pasta med salami som du svänger ihop på en kvart. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta (gärna tortiglioni eller annan kort pasta)
  • 200 g salami, i små tärningar (gärna piccante, t ex ventricina piccante)
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk pinjenötter, lättrostade i stekpanna
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • 150 g mascarpone
  • 50 g rucolasallad
  • salt
  • ev peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpanna tills de börjar ta färg.
  3. Tillsätt vitt vin, salami och pinjenötter. Låt allt koka ihop några minuter.
  4. Lägg sedan ner tomathalvorna och fräs samman allt, ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar (salamin kan vara både salt och lite pepprig).
  5. Ta pannan från värmen. Blanda parmesanost och mascarpone i en skål, rör till en jämn smet.
  6. Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med salamisåsen.
  7. Tillsätt mascarponekrämen och blanda noga.
  8. Vänd sist i rucolan och servera pastan rykande varm.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...