Pasta med grönkålpesto
Pasta med grönkålpesto
11 ingredienser
20 m
Pasta med grönkålpesto och pangrattato kan bli en perfekt rätt att servera i veckan.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 500 g pasta, torkad
- 150 g grönkål (eller svartkål)
- 1 kruka basilika (eller persilja)
- 50 g ost, riven lagrad
- 1-2 klyftor vitlök, rivna
- 2 msk blandade frön, rostade (t.ex. solros eller pumpa)
- 1 dl olivolja (god)
- salt
Pangrattato
- 4 skivor bröd (gammalt)
- 1 msk olivolja
- 0,5 krm chiliflakes
Gör så här
- Koka upp vatten till pastan.
- Blanchera grönkålen någon minut i vattnet och lägg sedan i en skål med kallt vatten.
- Hacka upp grönkålen fint. Hacka även basilikan.
- Mixa sedan grönkålen med basilika, ost, vitlök och frön till en massa. Häll försiktigt i olivolja mot slutet. Smaka av med salt.
Pangrattato
- Mortla eller mixa brödet till smulor. Stek brödsmulorna gyllene i en panna med olivolja, ha i en nypa chili på slutet.
Servering
- Koka pastan al dente och blanda med peston. Lägg upp på ett fint fat och toppa med pangrattato.