Pasta med grönkålpesto

koket.se
Pasta med grönkålpesto
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta med grönkålpesto

11 ingredienser

20 m

Pasta med grönkålpesto och pangrattato kan bli en perfekt rätt att servera i veckan.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta, torkad
  • 150 g grönkål (eller svartkål)
  • 1 kruka basilika (eller persilja)
  • 50 g ost, riven lagrad
  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk blandade frön, rostade (t.ex. solros eller pumpa)
  • 1 dl olivolja (god)
  • salt

Pangrattato

  • 4 skivor bröd (gammalt)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Blanchera grönkålen någon minut i vattnet och lägg sedan i en skål med kallt vatten.
  3. Hacka upp grönkålen fint. Hacka även basilikan.
  4. Mixa sedan grönkålen med basilika, ost, vitlök och frön till en massa. Häll försiktigt i olivolja mot slutet. Smaka av med salt.

Pangrattato

  1. Mortla eller mixa brödet till smulor. Stek brödsmulorna gyllene i en panna med olivolja, ha i en nypa chili på slutet.

Servering

  1. Koka pastan al dente och blanda med peston. Lägg upp på ett fint fat och toppa med pangrattato.