• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta med citrondoftande vitvinssås och riven fetaost

Pasta med vitvinssås och riven fetaost
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pasta med citrondoftande vitvinssås och riven fetaost

3 steg att laga

11 ingredienser

20 m

Supersnabb pasta med fryst, riven fetaost - det bästa sättet att pimpa pastan! Det här knepet har vi lärt oss från vår stjärnkock Tom Sjöstedt och Köket-redaktionen älskar det! Snyggt och en perfekt fördelad sälta. 

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • olja, till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 citron, skal och saft
  • persilja
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta, kokt
  • 0,5 fetaost, fryst

Gör så här

  1. Hacka och skala lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk, utan att det tar färg. Slå över vitt vin och låt koka in. Tillsätt grädde.
  2. Smaka av med rivet citronskal, persilja, salt och peppar. Avsluta med några droppar citronsaft.
  3. Servera vitvinssåsen med nykoktpasta och riv över den frysta fetaosten precis innan servering