Pasta med citrondoftande vitvinssås och riven fetaost
Pasta med citrondoftande vitvinssås och riven fetaost
11 ingredienser
20 m
Supersnabb pasta med fryst, riven fetaost - det bästa sättet att pimpa pastan! Det här knepet har vi lärt oss från vår stjärnkock Tom Sjöstedt och Köket-redaktionen älskar det! Snyggt och en perfekt fördelad sälta.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- olja, till stekning
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 1 citron, skal och saft
- persilja
- salt
- peppar
- 4 port pasta, kokt
- 0,5 fetaost, fryst
Gör så här
- Hacka och skala lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk, utan att det tar färg.
- Slå över vitt vin och låt koka in. Tillsätt grädde.
- Smaka av med rivet citronskal, persilja, salt och peppar. Avsluta med några droppar citronsaft.
- Servera vitvinssåsen med nykoktpasta och riv över den frysta fetaosten precis innan servering