Pasta med citrondoftande vitvinssås och riven fetaost

6 röster
20 m
4
Pasta med vitvinssås och riven fetaost
Foto: köket.se

Supersnabb pasta med fryst, riven fetaost - det bästa sättet att pimpa pastan! Det här knepet har vi lärt oss från vår stjärnkock Tom Sjöstedt och Köket-redaktionen älskar det! Snyggt och en perfekt fördelad sälta. 

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 citron, skal och saft
  • persilja
  • salt och peppar
  • 4 port pasta, kokt
  • 0,5 fetaost, fryst

Gör så här

  1. Hacka och skala lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk, utan att det tar färg. Slå över vitt vin och låt koka in. Tillsätt grädde.
  2. Smaka av med rivet citronskal, persilja, salt och peppar. Avsluta med några droppar citronsaft.
  3. Servera vitvinssåsen med nykoktpasta och riv över den frysta fetaosten precis innan servering
22 februari 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept