Pasta med bacon, rotselleri och spenat

koket.se
Pasta med bacon, rotselleri och spenat
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pasta med bacon, rotselleri och spenat

12 ingredienser

Med enkla och billiga råvaror lagar du Paolos goda vinterpasta med bacon, rotselleri och fryst spenat. Perfekt vardagsmat som är snäll mot plånboken.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g casarecce (pasta)
  • 250 g fryst bladspenat, upptinad och avrunnen
  • 600 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g bacon
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, färskriven
  • persilja, för att strö över

Gör så här

  1. Hacka vitlöken och dela löken. Skölj och ansa rotsellerin och skär den i små tärningar. Skär baconet i mindre bitar.
  2. Använd samma panna till hela rätten. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna, lägg i den gula löken med snittytan nedåt och fräs den tillsammans med rotselleri, persilja och ett par skedar vatten tills tärningarna är mjuka
  3. men fortfarande har lite tuggmotstånd. Salta och peppra. Plocka bort den gula löken och släng den. Lägg över rotsellerin på ett fat.
  4. Värm upp stekpannan på nytt med olivolja och fräs vitlöken på låg värme i 1-2 minuter utan att den tar färg. Tillsätt spenaten, salta och peppra och låt den fräsa med vitlöken i ytterligare ca 5 minuter. Lägg över på ett fat bredvid.
  5. Lägg baconet i pannan och bryn det lite lätt, men inte längre än att det fortfarande är mjukt.
  6. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag.
  7. Under tiden som pastan kokar: Sätt stekpannan med baconet på värme och rör om försiktigt i rotselleri och spenat i pannan. Tillsätt lite olivolja om det behövs. Häll över pastan i stekpannan och rör om så att allt blandas ordentligt.
  8. Servera pastan med färskriven parmesanost och överströdd med persilja.