Pasta med ärtor och mynta

koket.se
Pasta med ärtor och mynta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pasta med ärtor och mynta

8 ingredienser

15 m

Supersnabb vardagspasta med gröna ärter, mynta, spenat och pecorino.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta tortiglioni
  • 1 kruka mynta
  • 100 g pecorinoost, riven
  • 25 g smör
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g gröna ärtor
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Riv osten och hacka myntan.
  3. Häll av pastavattnet men spara lite i kastrullen.
  4. Sväng runt pastan i lite av kokvattnet tillsammans med pecorino och smör tills en krämig sås bildas runt pastan. Tillsätt ärtor, spenat och mynta och blanda runt tills spenaten fallit ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.