Pasta med ärtor och broccoli

69 röster
20 m
4

Snabbfixad pastarätt med broccoli, gröna ärtor, vitlök och valnötter. På max 20 minuter har du middagen serverad!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spagetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 25 g smör
  • 1 broccolihuvud
  • 400 g frysta gröna ärter
  • 0,25 kruka gräslök
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 citron
  • salt och peppar
  • 50 g parmesan
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Koka pastan al dente. Häll av pastan och spara 1 kopp av kokvattnet.
  2. Häll ner gröna ärtor i stekpannan med olja. Stek ärterna och mosa dem sedan med hjälp av en potatisstomp. Ta upp ärterna ur pannan och lägg åt sidan.
  3. Skiva vitlöken tunt och dela broccolin i mindre buketter, skiva stammen. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
  4. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök och broccoli sakta i 3 minuter. Tillsätt de mosade ärterna och en klick smör. Salta och peppra.
  5. Tillsätt sedan spagettin i stekpannan tillsammans med pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
  6. Servera med gräslök, parmesan och nötterna på, citron på sidan.
6 januari 2018

Laddar fler recept