Pasta med ärtor och broccoli

Pasta med ärtor och broccoli
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta med ärtor och broccoli

12 ingredienser

20 m

Snabbfixad pastarätt med broccoli, gröna ärtor, vitlök och valnötter. På max 20 minuter har du middagen serverad!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g spaghetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 25 g smör
  • 1 broccoli
  • 400 g frysta ärtor
  • 0,25 kruka gräslök
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 citron
  • salt
  • peppar
  • 50 g parmesanost
  • olja, att steka i

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka pastan al dente. Häll av pastan och spara 1 kopp av kokvattnet.
  2. Häll ner gröna ärtor i stekpannan med olja. Stek ärterna och mosa dem sedan med hjälp av en potatisstomp. Ta upp ärterna ur pannan och lägg åt sidan.
  3. Skiva vitlöken tunt och dela broccolin i mindre buketter, skiva stammen. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
  4. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök och broccoli sakta i 3 minuter. Tillsätt de mosade ärterna och en klick smör. Salta och peppra.
  5. Tillsätt sedan spagettin i stekpannan tillsammans med pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
  6. Servera med gräslök, parmesan och nötterna på, citron på sidan.