Pasta med ärtor och broccoli
Pasta med ärtor och broccoli
12 ingredienser
20 m
Snabbfixad pastarätt med broccoli, gröna ärtor, vitlök och valnötter. På max 20 minuter har du middagen serverad!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 4 klyftor vitlök
- 25 g smör
- 1 broccoli
- 400 g frysta ärtor
- 0,25 kruka gräslök
- 1 dl valnötter
- 0,5 citron
- salt
- peppar
- 50 g parmesanost
- olja, att steka i
Gör så här
- Koka pastan al dente. Häll av pastan och spara 1 kopp av kokvattnet.
- Häll ner gröna ärtor i stekpannan med olja. Stek ärterna och mosa dem sedan med hjälp av en potatisstomp. Ta upp ärterna ur pannan och lägg åt sidan.
- Skiva vitlöken tunt och dela broccolin i mindre buketter, skiva stammen. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
- Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök och broccoli sakta i 3 minuter. Tillsätt de mosade ärterna och en klick smör. Salta och peppra.
- Tillsätt sedan spagettin i stekpannan tillsammans med pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
- Servera med gräslök, parmesan och nötterna på, citron på sidan.