Pasta fylld med färskost

Birgit Malmcrona
Johan Backéus

Pasta fylld med färskost

Av: Birgit Malmcrona, Johan Backéus

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

2 h

Pasta fylld med färskost tillsammans med algpesto och vilda blad är en spännande rätt att testa i helgen.

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 230 g vetemjöl
  • 170 g äggula (ankägg)
  • 20 g vatten

Algpesto

  • 3 klyftor vitlök
  • 3 schalottenlökar
  • 200 g sockertång, blötlagd
  • 1 dl olivolja
  • ca 1 krm salt
  • 1 msk vinäger

Färskost

  • 2 l filmjölk
  • 10 g gräslök
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Pastadeg

  1. Blanda ihop alla ingredienser till degen i en maskin (eller för hand) tills du får en fast deg.
  2. Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 1 timme.

Algpesto

  1. Finhacka vitlök, lök och alger.
  2. Fräs lök och vitlök med olivolja tills det är mjukt.
  3. Tillsätt algerna och fortsätt steka några minuter till.
  4. Tillsätt vinäger och smaka av med salt.

Färskost

  1. Värm filmjölk i en kastrull under omrörning tills den uppnår 80 grader.
  2. Rör om lite försiktigt då och då.
  3. Låt filmjölken svalna något så att den börjar separera.
  4. Sila filmjölken igenom en silduk och låt hänga i 1 timme.
  5. Finhacka gräslöken och riv vitlöken.
  6. Blanda alla ingredienser med ostmassan (den avhängda filmjölken) och smaka av med salt och peppar.

Montering

  1. Kavla ut pastadegen så den är 2 mm tunn.
  2. Stansa ur ca 8 cm stora cirklar i degen.
  3. Lägg lite färskost på varje cirkel och vik ihop dem.
  4. Koka sedan pasta i saltat vatten i 3 minuter.