Pasta fylld med färskost
Pasta fylld med färskost
14 ingredienser
2 h
Pasta fylld med färskost tillsammans med algpesto och vilda blad är en spännande rätt att testa i helgen.
Ingredienser
Pastadeg
- 230 g vetemjöl
- 170 g äggula (ankägg)
- 20 g vatten
Algpesto
- 3 klyftor vitlök
- 3 schalottenlökar
- 200 g sockertång, blötlagd
- 1 dl olivolja
- ca 1 krm salt
- 1 msk vinäger
Färskost
- 2 l filmjölk
- 10 g gräslök
- 2 klyftor vitlök
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Pastadeg
- Blanda ihop alla ingredienser till degen i en maskin (eller för hand) tills du får en fast deg.
- Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 1 timme.
Algpesto
- Finhacka vitlök, lök och alger.
- Fräs lök och vitlök med olivolja tills det är mjukt.
- Tillsätt algerna och fortsätt steka några minuter till.
- Tillsätt vinäger och smaka av med salt.
Färskost
- Värm filmjölk i en kastrull under omrörning tills den uppnår 80 grader.
- Rör om lite försiktigt då och då.
- Låt filmjölken svalna något så att den börjar separera.
- Sila filmjölken igenom en silduk och låt hänga i 1 timme.
- Finhacka gräslöken och riv vitlöken.
- Blanda alla ingredienser med ostmassan (den avhängda filmjölken) och smaka av med salt och peppar.
Montering
- Kavla ut pastadegen så den är 2 mm tunn.
- Stansa ur ca 8 cm stora cirklar i degen.
- Lägg lite färskost på varje cirkel och vik ihop dem.
- Koka sedan pasta i saltat vatten i 3 minuter.