Påskkakor med dulce de leche och mörk choklad

Påskkakor med dulce de leche och mörk choklad
Foto: Shireen Selfelt
Shireen Sefelt HSB
Shireen Sefelt HSB

Påskkakor med dulce de leche och mörk choklad

8 ingredienser

1 h

Hur gulliga är inte de här söta fågelbo-kakorna? Det är superenkla att göra och passar utmärkt till påskens dessertbuffé. Krämig dulce de leche-fyllning, fågelbo av mörk choklad och ursöta små påskägg av din favoritsort. /Shireen

Ingredienser

portioner kakor
  • 50 smör
  • 2 msk mjölk
  • 150 g dulce de leche
  • 100 g cornflakes
  • 100 g kokos

Fyllning

  • 50 g dulce de leche

Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • små påskägg

Gör så här

  1. Blanda smör, mjölk och dulce de leche i en kastrull och värm försiktigt på spisen.
  2. Krossa cornflakesen med handen och rosta kokosen i en torr stekpanna.
  3. Blanda cornflakes och kokos och häll kolablandningen över. Blanda allt väl.
  4. Rulla till bollar, ca 20 st och gör en liten grop i varje så det ser ut som ett fågelbo. Ställ i kylen i 15 min.
  5. Fyll en spritspåse med resten av dulce de lechen och fyll hålet. Hacka den mörka chokladen och strö över groparna. Garnera med valfria små påskägg.