Påskkakor med dulce de leche och mörk choklad

1 h
20 kakor
Påskkakor med dulce de leche och mörk choklad
Foto: Shireen Selfelt

Hur gulliga är inte de här söta fågelbo-kakorna? Det är superenkla att göra och passar utmärkt till påskens dessertbuffé. Krämig dulce de leche-fyllning, fågelbo av mörk choklad och ursöta små påskägg av din favoritsort. /Shireen

12 april 2017
1 h
20 kakor

Du behöver

  • 50 smör
  • 2 msk mjölk
  • 150 g dulce de leche
  • 100 g cornflakes
  • 100 g kokos

Fyllning

  • 50 g Dulce de leche

Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • små påskägg

Gör så här

  1. Blanda smör, mjölk och dulce de leche i en kastrull och värm försiktigt på spisen.
  2. Krossa cornflakesen med handen och rosta kokosen i en torr stekpanna.
  3. Blanda cornflakes och kokos och häll kolablandningen över. Blanda allt väl.
  4. Rulla till bollar, ca 20 st och gör en liten grop i varje så det ser ut som ett fågelbo. Ställ i kylen i 15 min.
  5. Fyll en spritspåse med resten av dulce de lechen och fyll hålet. Hacka den mörka chokladen och strö över groparna. Garnera med valfria små påskägg.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept