Påskens lammstek

0 röster
8
Påskens lammstek
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 2-2,5 kg lammstek med ben
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin, smulad
  • 1 tsk mynta
  • 50 g margarin, smält
  • 6 morötter, skivade
  • 3 gula lökar, i klyftor
  • 4 dl buljong, het
  • salt
  • svartpeppar

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl silad sky
  • 3 dl grädde
  • rönnbärsgelé
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in steken med salt, peppar, vitlök och lägg på galler över långpanna, strö på örterna. Sätt i termometer.
  2. Droppa över margarin. Lägg grönsakerna i pannan. Stek strax under mitten 30 min.
  3. Slå buljongen i pannan, stek till ca 70 grader. Sila och skumma skyn.
  4. Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med sky och grädde. Koka 5 min, smaka av med kryddor och gelé.
26 januari 2009