Päron i vin
Päron i vin
8 ingredienser
1 h
Vaniljkokta päron med vin, rostad mandel och vispad grädde är en festlig dessert som sätter guldkant på dagen!
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 2 dl vatten
- 2 msk honung
- 1 vaniljstång
- 4 päron (svenska t.ex. Clara Frijs)
- 2 dl vitt vin (sött t.ex. Ruffino Vinsanto)
- arrowrot
Servering
- rostade mandlar
- grädde, vispad
Gör så här
- Koka upp vatten, honung och urgröpt vaniljstång i en kastrull.
- Skala päronen och skär bort kärnhuset. Dela sedan päronen i mindre bitar.
- Lägg ner päronbitarna i kastrullen och sjud under lock i ca 15-20 minuter. Vänd päronen om då och då.
- Ta sedan upp päronen.
- Koka ner lagen något.
- Tillsätt sedan vin och red av med lite arrowrot så det blir simmigt.
- Lägg tillbaka päronen i grytan och låt dem gärna dra några timmar innan servering.
Servering
- Servera päronen med rostad mandel och nyvispad grädde.