Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Päron i portvin
Foto: TV4
Päron i portvin
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Köket.se
6
ingredienser
Fransk smak.
Fest
Fransk mat
Ingredienser
portioner
4 päron, i halvor
mandelsplitter
Lag:
2 dl portvin
2 dl vatten
1 dl strösocker
3 hela nejlikor
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda lagen i en kastrull och sjud upp. Lägg i päronhalvorna och sjud dem lagom mjuka.
Ta upp päronen och koka ihop lagen till hälften. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
Slå vinlagen över päronen och garnera med mandel.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut