Parmesanpannacotta

0 röster
1 h
4

Parmesanpannacotta med grillade tomater och parmachips är en festlig rätt som gör sig riktigt bra som förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 2,25 dl mjölk
  • 2,25 dl vispgrädde
  • 2,25 dl parmesanost, riven
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk färsk persilja, hackad

Vinägerreduktion

  • 3-4 msk balsamvinäger
  • 1 msk strösocker

Grillade tomater

  • 12 körsbärstomater, halverade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 kvist timjan, repade
  • 2 msk olivolja

Parmachips

  • 4 skiva parmaskinka

Till garnering

  • olivolja
  • salt
  • 4 kvist färsk timjan
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pannacotta
    Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Låt det koka upp, blanda i parmesanost och svartpeppar, salt och örter. Rör om noggrant för att blanda smeten.
  2. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och tillsätt i den varma smeten. Rör noggrant tills allt smält samman. Häll upp smeten i portionsglas och låt stå i kylskåpet för att stelna, minst 5 timmar eller helst över natten.
  3. Vinägerreduktion
    Värm vinäger och socker i en kastrull. Låt puttra och reducera till det tjocknar.
  4. Grillade tomater
    Sätt en grillpanna på hög värme. Grilla tomater, rödlök och timjan i 2 msk olivolja tills tomaterna får färg.
  5. Parmachips
    Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen i cirka 10 minuter tills skivorna är krispiga.
  6. Vid servering
    Garnera pannacottan med tomatröran. Skeda över vinäger, smula över parmachips och ringla på olivolja. Toppa med ett par drag på saltkvarnen och avsluta med en kvist timjan.

Laddar fler recept...