Parfait på apelsinlikör, 
serveras med hjortrongrädde och jordgubbar

Parfait på apelsinlikör, 
serveras med hjortrongrädde & jordgubbar
Foto: TV4

Dessert med apelsinparfait, smaksatt grädde, vit choklad samt frukt och bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 september 2017
2h
4

Du behöver

Parfait

  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk Grand Marnier
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde

Likörindränkta mandarinskivor

  • 8 skivor mandarin
  • Grand marnier likör, tillräckligt för att täcka mandarinskivorna

Hjortrongrädde

  • 2 msk hjortronsylt
  • 1 dl vispgrädde

Jordgubbar doppade i vit choklad och flarn av vit choklad

  • 8 färska jordgubbar
  • 150 g vit choklad
  • lakritsströssel

Garnering

  • citronmeliss
  • färska hallon

Gör så här

  1. Parfait
    Vispa äggulorna med florsockret poröst.
  2. Tillsätt Grand Marnier och vaniljpulver.
  3. Vispa grädden hårt och blanda med smeten.
  4. Häll upp i glassformar och frys.
  5. Likörindränkta mandarinskivor
    Täck 8 skivor färsk mandarin med Grand Marnier likör.
  6. Låt dra ett par timmar i rumstemperatur.
  7. Hjortrongrädde
    Vispa grädden och blanda i hjortronsylten.
  8. Jordgubbar doppade i vit choklad och flarn av vit choklad
    Bryt chokladen i bitar och smält i en skål i vattenbad.
  9. Doppa jordgubbarna till hälften i chokladen och lägg upp på bakplåtspapper och strö över lakritsströssel.
  10. Använd resten av den smälta chokladen till de vita chokladflarnen.
  11. Ta en sked choklad och låt den smälta chokladen rinna av i fantasiformationer på ett bakplåtspapper.
  12. Ställ in både flarnen och jordgubbarna i kylen, för att stelna.
  13. Servering
    Lägg upp parfait, två likörindränkta mandarinskivor, två chokladdoppade jordgubbar, en klick hjortrongrädde på desserttallrik.
  14. Garnera med en kvist citronmeliss och färska hallon.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept