Parfait med hallon och vit choklad

Parfait med hallon och vit choklad
Foto: Tv4

Parfait med hallon och vit choklad

38

9 ingredienser

15 m + tid i frysen

Parfait med hallon och vit choklad passar perfekt som en festlig dessert eller efterrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 200 g vit blockchoklad
  • 2 ägg
  • 200 g hallon (färska eller tinade frysta)
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 6 dl vispgrädde

Garnering:

  • färska hallon
  • choklad, flisad och gärna både mörk och vit
  • citronmelissblad, för dekoration

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt i vattenbad, ca. 10 min. – se upp så den inte blir alltför varm, den ska bara smälta. Rör i äggen ett i taget och låt svalna.
  2. Kör hallonen till puré i mixer eller matberedare. Rör i florsocker och äggula.
  3. Vispa grädden, inte alltför hårt. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan på med resten. Rör ner andra hälften i hallonpurén.
  4. Häll först hallongrädden i en form, gärna med löstagbar kant och ställ in formen i frysen i 1 tim. (Parfaiten blir lättare att få snygg ur formen om du fodrar formen med plastfolie).
  5. Efter 1 tim. i frysen häller du i chokladgrädden och låter formen stå i frysen i minst 4 tim. Hit kan förberedas. Själv kommer jag att använda portionsglas i stället för form.
  6. Ta fram desserten en drygt en halvtimme före servering. Garnera med färska hallon, flisad choklad och citronmelissblad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer