• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Paprikasallad på två sätt

Paprikasallad på två sätt
Foto: Apostolis Mastopis

Paprikasallad på två sätt

3 steg att laga

9 ingredienser

30 min

Serveras som lätt lunch eller tillbehör.

Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.




Ingredienser

  • 1 förp florinsk paprika
  • 3-4 klyfta vitlök, finhackade
  • 4-5 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • fetaost
  • pitabröd
  • 0,5 dl persilja, finhackad, till garnering

Gör så här

  1. Alternativ 1
    Skiva paprikorna. Lägg den och resten av ingredienserna i en serveringsskål och blanda om väl.
  2. Alternativ 2
    Gör som ovan. Smula feta över och ställ in skålen i mikron i 3-5 minuter. Ät varm.
  3. Båda varianterna serveras med feta och bröd.