Paprikasallad på två sätt

Paprikasallad på två sätt
Foto: Apostolis Mastopis

Paprikasallad på två sätt

Av: Maro Papadopoulou

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 min

Serveras som lätt lunch eller tillbehör.

Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp florinsk paprika
  • 3-4 klyftor vitlök, finhackade
  • 4-5 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • fetaost
  • pitabröd
  • 0,5 dl persilja, finhackad, till garnering

Gör så här

Alternativ 1

  1. Skiva paprikorna. Lägg den och resten av ingredienserna i en serveringsskål och blanda om väl.

Alternativ 2

  1. Gör som ovan. Smula feta över och ställ in skålen i mikron i 3-5 minuter. Ät varm.
  2. Båda varianterna serveras med feta och bröd.