Paprikarostad kyckling med couscous

9 röster
30 m
4

Paprikakryddade kycklinglår med frisk tzatziki och smakrik couscousröra med strimlor av inlagd paprika.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 4 kycklinglår
  • 1 msk paprikapulver
  • olivolja
  • salt

Couscous

  • 3 dl couscous
  • 3 dl kokande vatten
  • salt
  • 0,5 rödlök, fihackad
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 0,5 kruka mynta
  • 0,5 citron, juice och skal
  • 3 inlagda paprikor, hackade

Tzatsiki

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 citron, juice och skal
  • 0,5 kruka mynta
  • salt
  • ev socker
  • 1 zucchini, till servering
  • 0,5 röd lök, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Marinera kycklingen med paprikapulver, salt och olivolja i en ugnssäker form. Baka i 10 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader och låt kycklingen gå klart i ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
  3. Häll couscous, en nypa salt och kokande vatten i en skål, täck med lock, låt stå ca 10 minuter. Blanda sedan couscousen med rödlök, gurka, mynta, citron och paprika, smaka upp med salt och eventuellt lite socker.
  4. Blanda tzatsikin och smaka upp med lite salt, skiva zucchini och lök och stek snabbt ihop och servera sedan och njut!
16 januari 2016

Fler goda recept