Paprikakräm

34 röster
25 m
4

Mustig dipp med grillad paprika, rostat surdegsbröd och valnötter. Underbart god!

25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 röda paprikor
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl vitt surdegsbröd, i stora bitar
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 0,5 citron, saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta brödet med lite olivolja på 200 grader tills det är torrt och lätt gyllenbrunt.
  2. Dela och kärna ur paprikorna, pensla skalet med olivolja. Rosta paprikorna på 250 grader tills skalet är svart, täck med bakplåtspapper samt en kökshandduk och låt paprikorna vila i ca 15 min.
  3. Rosta valnötterna gyllenbruna i olivolja i en medelvarm panna medan paprikorna går i ugnen.
  4. Mortla samman valnötter, bröd, vitlök, salt och olja till en smet.
  5. Hacka paprikorna fint och blanda med bröd- och nötsmeten. Smaksätt med spiskummin, olivolja, honung och citron. Om dippen önskas slät går det bra att mixa den.
9 juli 2015