Pappardelle med mascarpone och chiliolja

koket.se
Pappardelle med mascarpone och chiliolja
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pappardelle med mascarpone och chiliolja

13 ingredienser

25 min

En snabb middag med hemgjord enkel chiliolja, krämig italiensk färskost och färsk pasta. I den här rätten får du massor av god smak på kort tid!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g mascarpone
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 citron
  • parmesanost, till servering
  • olivolja
  • salt

Chiliolja

  • 1 dl rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk gochugaru
  • salt

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöken till chilioljan i en värmetålig skål. Tillsätt gochugaru och lite salt.
  2. Värm oljan tills den ryker och häll sedan direkt på viltöken och gochugarun. Låt stå.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
  4. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek den mjuk i olivoljan. Hacka örterna.
  5. Skär pastan i breda nudlar. Lägg dem i det kokande vattnet och koka 2-3 minuter (de ska inte bli helt mjuka).
  6. Tillsätt mascarponen i pannan och rör ut den.
  7. Lyft upp nudlarna ur kastrullen och lägg i stekpannan tillsammans med lite pastavatten. Låt pastan koka klart däri.
  8. Vänd ned örterna och riv i citronskal. Lägg upp och toppa med chiliolja och riven parmesan!