Pappa Poons biff med bambuskott

Pappa Poons biff med bambuskott
Foto: Tv4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Pappa Poons biff med bambuskott

17 ingredienser

30 m

Smakrik och härlig gryta med ryggbiff, ingefära, lök och bambuskott. Enkel och snabb att laga vilket gör att den passar perfekt både till helg och vardag.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 200 g ryggbiff tunt strimlad (eller lövbiff)
  • rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • ca 0,5 burk bambuskott, strimlade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 cm ingefära, hackad
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ev hoisinsås
  • majsstärkelse, för att reda såsen
  • vatten (för att reda såsen)
  • salt (efter smak)
  • 0,5 tsk MSG (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 2 salladslökar, skivad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Strimla köttet och lägg det i en skål. Ha i lite rapsolja, salt och vitpeppar och låt stå några minuter.
  2. Hacka och strimla alla grönsaker.
  3. Stek sen köttet på hög värme i ca 3 minuter.
  4. Häll av stekvätskan och stek sedan vitlök, gul lök och ingefära någon minut.
  5. Tillsätt bambuskotten, oystersås, soja, vatten, hoisin och köttet. Låt koka ca 8 minuter.
  6. Red av med maizena blandat med vatten. Smaka av med salt, MSG och salladslök. Servera gärna med kokt ris till.