Pappa Poons biff med bambuskott

Pappa Poons biff med bambuskott
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Pappa Poons biff med bambuskott

149

6 steg att laga

17 ingredienser

30 m

Smakrik och härlig gryta med ryggbiff, ingefära, lök och bambuskott. Enkel och snabb att laga vilket gör att den passar perfekt både till helg och vardag.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 200 g ryggbiff tunt strimlad (eller lövbiff)
  • rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • ca 0,5 burk bambuskott, strimlade
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 cm ingefära, hackad
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ev hoisinsås
  • majsstärkelse, för att reda såsen
  • vatten (för att reda såsen)
  • salt (efter smak)
  • 0,5 tsk MSG (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 2 salladslök, skivad

Gör så här

  1. Strimla köttet och lägg det i en skål. Ha i lite rapsolja, salt och vitpeppar och låt stå några minuter.
  2. Hacka och strimla alla grönsaker.
  3. Stek sen köttet på hög värme i ca 3 minuter.
  4. Häll av stekvätskan och stek sedan vitlök, gul lök och ingefära någon minut.
  5. Tillsätt bambuskotten, oystersås, soja, vatten, hoisin och köttet. Låt koka ca 8 minuter.
  6. Red av med maizena blandat med vatten. Smaka av med salt, MSG och salladslök. Servera gärna med kokt ris till.