Pappa Hellquists panerade rödspätta
Pappa Hellquists panerade rödspätta
13 ingredienser
20 m
Hanna Hellquists pappa bjöd henne en gång på en panerad rödspätta och det blev den fulländade måltiden. Lotta dubbelpanerar spättan och tipsar om att låta paneringen sitta på ett tag, då sitter den bättre när spättan sedan steks.
Ingredienser
- 4 rödspättafiléer (nyfiskade)
- salt
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl ströbröd
- smör (till stekning)
Remouladsås
- 0,5 dl bostongurka
- 2 msk kapris, finhackad
- 0,5 tsk curry
- 2 dl majonnäs
Servering
- färskpotatis, kokt
- 8 krabbklor, kokta
- citron, klyftor
Gör så här
- Salta spättafiléerna runt om.
- Häll upp mjöl, uppvispade ägg och ströbröd på tre separata fat eller tallrikar. Vänd fisken i mjöl, doppa i ägg och avsluta i ströbröd. Låt, om möjligt, de panerade filéerna vila i kylskåp en timme så sitter paneringen fast bättre under stekning.
- Rör samman ingredienserna till remouladsåsen.
- Koka potatisen mjuk och ge krabbklorna ett snabbt uppkok. Håll varmt.
- Slå en oblyg klick smör i två stekpannor och stek spättan frasig ca 1–2 minut per sida.
- Servera med citronklyftor. Några djur vid bordet är trevligt, men kan uteslutas om man så vill.