Paolos porchetta med rostad potatis

2 h
6
Spela video Paolos porchetta med rostad potatis
Foto: TV4

Porchetta är en italiensk rulle av fläskkarré fylld med massa godsaker. I det här receptet är porchettan fylld med bacon, fänkål, örter, chili och vitlök och serverad med ugnsrostad potatis. En riktig kioskvältare enligt Paolo själv!

Tips! Porchettan kan även skivas tunn och serveras kall på bröd eller i en buffé.

29 juli 2017
2 h
6

Du behöver

Porchetta

  • 800 g fläskkarré utan ben
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • steksnöre eller steknät
  • smör och olja, till stekning

Fyllning

  • 140 g bacon
  • 1 litet fänkålshuvud, finhackad
  • 1 tsk torkad rosmarin, smulad
  • 1 tsk torkad timjan, smulad
  • 0,5 tsk torkad salvia, smulad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 krm peperoncino, finsmulad
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackade

Tillbehör

  • 800 g små potatisar, sköljda med skal
  • salt och olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 rejäl näve ruccola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa köttet och skär ett snitt längs med som delar köttet på mitten utan att det skurits igenom helt (som en fjärilskotlett) eller skivor som läggs om lott.
  3. Köttskivan viks ut till en stor platta. Banka köttet för att få rätt tjocklek som gör det lättare att rulla ihop porchettan. Häll på olivolja. Salta och peppra på båda sidor.
  4. Fördela baconskivorna på köttskivan. Lägg resten av ingredienser till fyllningen på köttet. Rulla ihop köttet och bind ihop med steksnöre eller i nät.
  5. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och bryn köttrullen runt om. Lägg över köttet i en smord ugnsform och sätt i en köttermometer. Formen ska vara så pass stor att den rymmer potatisen som tillsätts senare.
  6. Stek köttet i ca 2 timmar eller tills köttermometern visar 70 grader. Blanda potatisen med rosmarin, salt och olivolja. Lägg potatisen i formen när 30 minuter återstår av porchettans stektid. Strö över rosmarin.
  7. Svep in porchettan i aluminiumfolie och låt den vila. Spara skyn i ugnsformen och använd som sås.
  8. Skär köttet i skivor och servera med potatis som blandats med en rejäl näve ruccola. Ringla över skyn.
Kommentera receptet

Fler goda recept