Capocollo fresco alla griglia - grillad fläskkarré

Capocollo fresco alla griglia - grillad fläskkarré
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Capocollo fresco alla griglia - grillad fläskkarré

62

10 ingredienser

De här tunt skurna karréskivorna är snabbgrillade. Serverade överströdda med citronskal och persilja brukar de gå åt innan man hinner blinka. Men det tar ju bara någon minut att grilla en omgång till, så det är ett angenämt problem.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g fläskkarré benfri, skuren i tunna skivor

marinad

  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk vatten
  • 1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 2 lagerblad, smulade
  • 1 liten torkad chilifrukt, smulad (peperoncino)
  • 1,5 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i en kraftig plastpåse. Spara lite av marinaden till pensling.
  2. Lägg köttet i påsen och tillslut väl. Marinera i kylskåp i 1 timme och därefter lika länge i rumstemperatur. Vänd köttet ett par gånger under marineringstiden.
  3. Tänd grillen.
  4. Blanda rivet citronskal och persilja.
  5. Pensla grillgallret med lite matolja, och grilla karréskivorna hastigt, ca 2 minuter på varje sida. Pensla flitigt med den sparade marinaden.
  6. Lägg det grillade köttet på ett stort fat. Strö över citronoch persiljeblandningen.
  7. Servera köttet varmt, gärna med lite tomat- och lökstekt svamp till.